vaistai.lt
Renata Venslovienė: „Kam reikalingi sveiki žmonės? Turime padaryti naudingas išvadas“Renata Venslovienė – aktyvistė, entuziastė bei visuomenės veikėja iš Suvalkijos, trijų vaikų mama, projekto „Gyvenimo konsultantas“ lektorė. Marijampolės sveikuolių klubo narė mielai sutiko prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“ bei pasidalinti savo sveikos gyvensenos istorija.
daugiau
Vaikų sveikatos stiprinimo aktualijosLR Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centre, Trakuose, vykusiame seminare „Vaikų sveikatos stiprinimo aktualijos“ Lietuvos savivaldybių administracijų atstovus, visuomenės sveikatos biurų, ugdymo įstaigų vadovus bei atstovus, vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistus pasveikino su Vaikų sveikatos metų pradžia ir pabrėžė, kad šešioliktosios Vyriausybės 2012−2016 metų programoje įtvirtintas siekis ypač daug dėmesio skirti vaikų sveikatai, siekiant pagerinti vaikų sveikatos rodiklius ir, kad šia iniciatyva taip pat siekiama skatinti su sveikata susijusių naudingų įpročių, vertybių ir elgesio formavimąsi.
daugiau
Vasaris – sveikatingumo mėnuoLietuvos savivaldybėse jau tapo tradicija skelbti, kad ,,Vasaris – sveikatingumo mėnuo“. Kviečiame savivaldybių visuomenės sveikatos biurus, bendradarbiaujant su įvairiomis organizacijomis aktyviai įsijungti į sveikatingumo akciją, kurios šūkis – „Sveikata yra dovana, kurią reikia pasidovanoti sau pačiam“ (Bodo Werner).
daugiau
Meningokokinė infekcija – ne peršalimasUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) primena, kad meningokokinė infekcija yra labai klastinga liga, kuri gali smogti žaibiškai. Šios ūmios bakterinės infekcijos sunkiausios klinikinės formos – žaibinis sepsis (kraujo užkrėtimas) ir pūlingas meningitas (galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas). Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis Lietuva pagal meningokokinės infekcijos paplitimą viena pirmaujančių šalių Europoje (bendras ES šalių meningokokinės infekcijos sergamumo rodiklis 2010 m. buvo 0,73 atv./100 tūkst. gyv., Lietuvos - 1,44 atv./100 tūkst. gyv.).
daugiau
Dažniausiai užduodami klausimai apie afrikinį kiaulių marąAfrikinis kiaulių maras (AKM) yra ypač pavojinga užkrečiama virusinė kiaulių liga. Nors žmogui ji nepavojinga, tačiau ligos plitimą būtina suvaldyti dėl ekonominių ir aplinkosauginių motyvų, rašoma Aplinkos ministerijos išplatintame pranešime. Šešiuose Lietuvos rajonuose paskelbus ypatingąją padėtį ir pasklidus žiniai, kad bus siekiama sumedžioti iki 90 proc. Lietuvos šernų populiacijos, Aplinkos ministerija sulaukė daug medžiotojų klausimų dėl šios ligos.
daugiau
Šalti orai – ar žinome, kaip apsaugoti sveikatą?Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras primena, kad esant šaltam orui būtina pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata. Šaltis pavojingas visiems, tačiau ypatingą dėmesį reiktų atkreipti vyresnio amžiaus žmonėms, sergantys širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Taip pat jautresni šalčiui yra kūdikiai, vaikai, paaugliai, lėtinėmis ligomis sergantys, vartojantys tam tikrus vaistus, socialiai remtini, vartojantys alkoholį, narkotikus žmonės, imigrantai, asmenys su protiniais sutrikimais ir benamiai.
daugiau
Apie meningokokinę infekciją žinoti turime visiVilniaus visuomenės sveikatos centras primena, kas yra meningokokinė infekcija, kaip ji plinta ir ką turėtume žinoti, jeigu mūsų artimoje aplinkoje (mokykloje, darbe, kitame kolektyve) kas nors suserga šia liga. Užsikrečiama dalijantis buitimi arba labai artimai bendraujant. Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad meningokokinė infekcija – tai labai reta, tačiau pavojinga bakterinė infekcija, plintanti artimai bendraujant su sergančiuoju ar sveiku infekcijos nešiotoju. Infekcijai perduoti reikalingas ilgas sąlytis: ji perduodama per seiles ar nosies išskyras (pavyzdžiui, bučiuojantis, čiaudint, kosint) arba ilgai naudojantis tais pačiais buities daiktais  (šeimose, kituose uždaruose kolektyvuose – internatuose, kareivinėse ir pan.).
daugiau
Norite būti sveiki – rinkitės sveikatai palankesnius maisto produktus su simboliu „Rakto skylutė“Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis įsakymu patvirtino maisto produktų ženklinimo simboliu „Rakto skylutė“ kriterijus. Įvedama pirmoji Lietuvoje valstybinė, nekomercinė sveikatai palankesnių maisto produktų ženklinimo sistema. Maisto gamintojai, gaminantys įsakyme nurodytus kriterijus atitinkančius produktus, galės savanoriškai ir nemokamai paženklinti juos simboliu „Rakto skylutė“. Įsakymas parengtas kartu su Žemės ūkio ministerija ir Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdant LR Vyriausybės programos nuostatas.
daugiau
Sergančiųjų išsėtine skleroze gyvenimas – tarptautinėje fotografijų parodojeIšsėtinė sklerozė – liga, apie kurią kalbama vis dažniau. Tačiau ne veltui sakoma, kad kartais geriau vieną kartą pamatyti, nei 10 kartų išgirsti. Šiandien pristatyta tarptautinė Europinės išsėtinės sklerozės platformos inicijuota fotografijų paroda „Įtampa“ atskleidžia ne tik išsėtine skleroze sergančių žmonių kasdienybę, bet ir suteikia galimybę palyginti šių žmonių gyvenimą skirtingose šalyse. Paroda iki vasario 2 d. eksponuojama Vilniaus miesto savivaldybėje, II aukšte.
daugiau
Nuo ekonomikos prie sveikatos: tikrasis alkoholio akcizų poveikis LietuvojeKilus viešoms diskusijoms spaudoje dėl galimo akcizų alkoholiniams gėrimams padidinimo, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos tyrimų institutas į alkoholio vartojimo problemą ragina pažvelgti plačiau.  Alkoholinių gėrimų apmokestinimas akcizo mokesčiu nėra vien tik pajamų į biudžetą didinimo įrankis. Tuo pat metu tai ir alkoholio vartojimo mažinimo priemonė, kuri tiesiogiai susijusi su šalies gyventojų sveikatos rodiklių gerinimu. Galima pastebėti, kad viešojoje erdvėje tarp ekonomikos, finansų, sveikatos priežiūros ekspertų ir net skirtingų ministerijų atstovų vyrauja skirtingas supratimas apie alkoholio apmokestinimą, apmokestinimo generuojamas pajamas šalies biudžetui bei alkoholio žalos vertinimą.
daugiau
4991 - 5000 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos